I Kjole og Sort

Det er med stor glæde at jeg kan fortælle, at i næste uge udkommer “I Kjole og Sort” – en helt ny coffee-table bog, der kaster lys over frimureriets historie, udbredelse, mystik og udbytte. Med over 275 sider og 100 store farvefotos er denne bog en hyldest til hele frimureriet, tilgængelig for alle med interesse i emnet.

Jeg ønsker at takke St. Johannes Logen Nordstjernen for deres tillid og muligheden for at være en del af dette spændende projekt. Som fotograf har jeg bidraget med over 500 redigerede billeder, som efterfølgende er nøje udvalgt og reduceret ned til de 100 mest betydningsfulde og æstetisk tiltalende fotos. Gennem en omhyggelig proces i Lightroom og Photoshop har hvert billede fået sin egen unikke karakter, der komplementerer bogens tema og budskab.

Jeg vil også gerne takke Salvador Books for et fantastisk samarbejde under hele processen. Deres professionalisme og dedikation har været afgørende for at bringe denne bog til live.

En rejse gennem frimureriets verden

Jeg er utrolig taknemmelig for muligheden for at være en del af dette projekt som fotograf. Det har været en spændende rejse at fange essensen af frimureriet gennem kameraet, og jeg håber, at mine billeder vil inspirere og berige læsernes oplevelse af bogen.

Tag med på en rejse gennem frimureriets verden med “I Kjole og Sort” – en bog, der ikke kun er en jubilæumsgave fra Nordstjernen, men også en kilde til indsigt, refleksion og fascination for alle.

Bogen er den første store bog om frimureriet i 30 år. Den giver et nutidigt, men stadig højtideligt og historisk funderet overblik over frimureriets indhold, og vil være interessant for mange.

Frimureriets lære og idéverden handler om en indre, personlig rejse. En række skridt tager frimureren gennem en læreproces, der har til formål at give ham en udvidet bevidsthed omkring hans adfærd, liv og tro. Selvom hvert skridt foregår blandt andre brødre og efter fastlagte ritualer, er der tale om en personlig vandring, hvor den indre refleksion spiller en stor rolle for den enkelte frimurers udbytte.

Overskuddet går til velgørenhed

”I Kjole og Sort” er en hyldest til hele frimureriet. Enhver læser vil kunne finde spændende, indholdsrige og tidssvarende beskrivelser af Ordenen, frimureriets værdier samt betydning for brødrene og deres omgangskreds. Bogen inkluderer mange anskuelser, der kan være vigtige, hvis man er interesseret i frimureriet, inklusive det velgørende aspekt, partnerens holdning, oplevelser af en logeaften samt hvad der skal til for at blive optaget.

Overskuddet fra salget af bogen går ubeskåret til Juleuddelingen af 1867, som hvert år uddeler poser med julemad og gavekort (og julegaver til børnene) til økonomisk trængte, som ellers ikke ville kunne holde jul.

Hvis du er interesseret i frimureriet eller Den Danske Frimurerordens historie er denne bog et godt sted at starte. Bogen kan læses af alle og koster kr. 499- i boghandelen.
ISBN: 978-87-989792-1-0

Læs også nyheden om bogen på Den Danske Frimurerordens hjemmeside: https://www.ddfo.dk/i-kjole-og-sort-en-hyldest-til-frimureriet/